24 januari 2023 | 1 min. leestijd
Uitje
Omgeving
Tips

5x de mooiste wandelroutes op de veluwe

Romy
Redacteur
De Veluwe is een prachtig natuurgebied in Nederland waar je veel bossen, heidevelden en geweldige wandelroutes kunt vinden. Ben jij een echte wandelaar en natuurliefhebber? Of wil je lekker met je gezin even weg van de grote stad? Wij hebben de 5 mooiste wandelroutes op de Veluwe voor je op een rijtje gezet. Wandelen op de Veluwe, een paradijs voor natuurliefhebbers!

De Posbank

Elke wandelroute heeft zijn eigen kenmerken, maar toch zetten wij graag de Posbank bovenaan de lijst van mooiste wandelroutes op de Veluwe. De Posbankroute is een wandelroute van ongeveer 14 km door het mooie natuurgebied. Er zijn ook kortere routes mogelijk. Het landschap langs de Posbankroute is prachtig en divers, deze verschilt per seizoen. Je wandelt langs bossen, heidevelden, beekjes en uitzichtpunten met bijzondere panorama's. De heidevelden staan in bloei in augustus en september. Je hebt ook kans om wilde dieren te spotten wanneer je gaat wandelen op De Posbank, zoals herten en Schotse Hooglanders.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

In Nationaal Park de Hoge Veluwe zijn verschillende routes mogelijk voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Een aantal benamingen voor mogelijke routes zijn: de Paaltjesroute, de Grenspalenroute, het Landschappenpad, de Belevingsroute, het Berlagepad en een themawandeling. Het landschap van dit natuurgebied varieert van gemengde bossen, bomenlanen, heidevelden en stuifzandlandschappen. Dit nationaal park is erg bekend en omvat maar liefst 5000 hectare natuur. Wil je hier wandelen? Houd er dan wel rekening mee dat er een entree betaald moet worden.

Leuvenumse bossen

Ga je naar de Leuvenumse bossen? Fantastische keuze, want deze plek staat bekend om de meest veelzijdige natuur en de verschillende dieren die je hier kunt zien. Een gebied met veel vogelsoorten en rijk aan flora en fauna, een waar wandelaarsparadijs. De Leuvenumse bossen liggen in Ermelo en hebben wandelroutes van gemiddeld 5,5 km. Een gedeelte van de route loop je langs een beekje dat leefgebied is voor vogels, insecten en andere dieren. Voor een sprookjesachtige wandeling kun je het beste in het najaar gaan, want dan zijn de herfstkleuren op z’n mooist en weerspiegelen in het water van de beek. In dit gebied kom je ook historische molens en hunebedden tegen.

Het Wekeromse Zand

Het Wekeromse zand is een prachtig stuifzand- en heidegebied in de provincie Utrecht. In Nederland komt actief stuifzand bijna niet voor, behalve op het Wekeromse Zand. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, waarbij je kunt kiezen uit diverse wandelpaden door de bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Er zijn ook veel vogels te zien, waaronder de ijsvogel en de blauwe reiger als je geluk hebt. Het gebied is ook bekend om zijn unieke vegetatie. Zo kun je hier orchideeën tegenkomen. Een wandeling aan het Wekeromse zand mag je als natuurliefhebber zeker niet overslaan.

Kastelenroute in Wageningen

Natuur en cultuur combineren in een wandeling, dat kan in Wageningen aan de kastelenroute. Wageningen ligt in het nationale park de Veluwezoom en is bekend om zijn koninklijke kastelen. Deze route is ongeveer 20 km lang en biedt prachtige uitzichten op de omliggende natuur. De kastelen die je tijdens deze wandeling kunt zien zijn: Kasteel de Schaffelaar, Landgoed Maurick en Kasteel Doorwerth. De route is goed gemarkeerd en biedt wandelaars de kans om ook een stukje geschiedenis van de streek te ontdekken. Deze route is ook geschikt voor families met kinderen. In sommige kastelen kun je een speurtocht doen.

Huisje huren op de Veluwe? Boek direct!

Wil jij ook de prachtige natuur van de Veluwe ontdekken? Een modern huisje huren op de Veluwe kan bij vakantiepark De Rimboe & De Woeste Hoogte. Bekijk ons aanbod aan vakantiehuisjes en boek snel jouw vakantie in de natuur. Vanuit je vakantiehuisje kun je alle mooiste wandelroutes op de Veluwe ontdekken.

Kan je geen genoeg krijgen van deze prachtige omgeving? Kom je helemaal tot rust op deze plek en wil je meer tijd besteden in de natuur? Heb je er al eens aan gedacht om een vakantiehuis te kopen? Bekijk dan ons aanbod aan vakantiehuisjes op de Veluwe.